De Ondernemers Academie

Waarom ik mijn tweede bedrijf ben gestart

De lancering van De Ondernemers Academie

Online heb ik al een paar tipjes van de sluier opgelicht. Vanuit mijn klanten en door verhalen van (startende) ondernemers merk ik dat er enorm veel vraag is naar praktische, resultaatgerichte en vakinhoudelijke kennis om zo je bedrijf optimaal te laten performen. Om hier naast May I Advise nóg beter op in te kunnen spelen, ben ik mijn tweede bedrijf gestart. In dit artikel vertel ik je meer over hoe dit tot stand is gekomen en wat het bedrijf inhoudt.

Ondernemen en geld

In 2017 ben ik May I Advise gestart, het adviesbureau waarmee ik al meer dan 75 zelfstandig ondernemers en bedrijven heb mogen voorzien van strategisch advies. Dit advies geef ik op basis van alle kennis en kunde die ik opgedaan heb tijdens 16 jaar werken in loondienst bij corporates. Van die 16 jaar werkte ik 10 jaar in managementfuncties, waarbij ik in de piek ruim 160FTE (in)direct onder mij had. In deze functies gaf ik ook altijd ‘leiding’ aan ondernemers. Om een beeld te krijgen van wat May I Advise precies doet bij deze een aantal klantvoorbeelden:

Voor meerdere maatschappelijke instellingen geef ik strategisch marketingadvies. Zo heb ik aan de marketing- en communicatieafdeling van een sociale instelling meerdere sessies gegeven om hen te leren hoe zij nog beter hun lange termijndoel kunnen verweven in hun online marketing én daar ook echt resultaat mee boeken. Een onderneemster die ruim een jaar succesvol bezig is, heb ik geholpen om haar bedrijf zo in te richten dat zij een heel team kon aannemen om zo haar klanten veel breder te kunnen bedienen. Veel starters adviseer ik bij het maken of finetunen van hun businessplannen en het daarbij opstellen van een heldere actieplanning om zo een zo goed mogelijk resultaat te bieden.

Workshops
Wat velen wellicht niet weten, is dat ik met May I Advise ook regelmaat groepsworkshops geef. Dit doe ik met een open inschrijving, maar ook In Company. Tot nu toe zijn dit veel Instagram, social media en zakelijke financien workshops geweest. Voor deze workshops is elke keer veel belangstelling geweest. Vanuit deze workshops krijg ik steeds vaker de vraag naar extra workshops en dat is iets wat mij aan het denken heeft gezet.

De workshops spreken zo aan omdat ze hands-on, resultaatgericht, praktisch en laagdrempelig zijn. Daarnaast zijn ze voor een andere / bredere doelgroep interessant vanwege de lagere investering dan een 1 op 1 sessie. Ze worden namelijk in groepsverband gegeven. Zo maak ik mijn advies onder andere ook toegankelijk voor bijvoorbeeld starters die nog geen gigantisch budget hebben. Deze 2 redenen hebben geleid tot de inschrijving van mijn tweede bedrijf, welke heel mooi aansluit op May I Advise.

Instagram, social media en zakelijke financien workshops. Groepsworkshops. Strategisch marketingadvies

De Ondernemers Academie
Als ondernemer heb je naast je eigen specialisme ook een enorme dosis kennis en vaardigheden nodig op het gebied van marketing, sales, financiën, bedrijfseconomische zaken, boekhouding, personeel en juridische vraagstukken.

Online kan je daar uren artikelen over lezen en webinars over volgen, maar daarin mist vaak de diepgang en het écht inspelen op jouw bedrijf. Vaak zoekt men toch offline professionals op die alles weten rondom het bouwen en laten groeien van jouw eigen bedrijf. De Ondernemers Academie is dé plek waar jij op verschillende locaties in het land vakinhoudelijke workshops kunt volgen die jou helpen te ontwikkelen op alle facetten van het ondernemerschap.

Omdat ik zelf natuurlijk niet in alle onderwerpen een expert kan (én wil) zijn, ben ik dit bedrijf niet alleen gestart en zie ik nog enorm veel groeimogelijkheden. In de zomer van 2018 heb ik Maaike Siegel leren kennen. Zij is eigenaar van een marketingbureau en organiseert zelf ook workshops. Vanuit een gesprek waarbij wij brainstormden over workshops die zij kon geven voor mijn idee, zijn we gekomen tot een volledig doorontwikkeld concept van De Ondernemers Academie. En zo is zij de oprichtster van De Ondernemers Academie – Groningen geworden!

Vanaf vandaag staat onze website live en zijn de eerste 6 workshops vormgegeven! Neem een kijkje op:

www.de-ondernemersacademie.nl

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en wie weet tot op een van deze workshops!