Social Media is een MUST voor elk bedrijf!

Inmiddels is Social Media niet meer weg te denken uit het marketing landschap. Heel veel bedrijven hebben inmiddels al een hele goede social media afdeling staan en halen enorm veel nieuwe klanten binnen via Social Media.

Zelf ben ik per 1 augustus 2017 begonnen met mijn eigen bedrijf. En ook ik merk de kracht van Social Media! Vanaf mijn start heb ik op de verschillende Social kanalen May I Advise accounts aangemaakt en heb ik een Social Media Strategie uitgedacht. Naast dat ik flink wat klanten aan mijn bedrijf heb weten te binden via mijn netwerk of netwerkevents hebben al bijna 50% van mijn klanten mij via Social Media gevonden! Wat betekent dat zij een van mijn social accounts zijn gaan volgen, via dat account op mijn website terecht zijn gekomen en daarna een afspraak hebben ingepland. Hoe gaaf is dat! En dat terwijl ik nog geen een euro aan Social Media Campagnes / Advertising heb uitgegeven. Deze resultaten zijn echt veel beter dan ik had durven hopen.

“We don’t have a choice on whether we DO social media, the question is how well we do it.”

Erik Qualman

Dat mijn manier van werken op Social Media zo goed werkt is niet heel verwonderlijk, want ik heb Media Psychologie gestudeerd en ben altijd bezig geweest met alle ontwikkelingen op het gebied van Social Media. Deze kennis heb ik altijd geïntegreerd in mijn werkzaamheden, zo ook in mijn tijd bij SNS Bank. Daar heb ik mij bezig gehouden met de uitrol van Social Media onder de bank fillialen en het geven van workshops hierover. Ik geloof erin dat klanten zelf kiezen op welk moment en op welke wijze ze in contact treden met je. De doelgroep die zich online oriënteert wordt enkel maar groter en groter. Wat betekent dat als jouw bedrijf daar niet aanwezig is, zij jou niet weten te vinden. Instagram is momenteel het snelst groeiende Social Media platform ter wereld. Zo ook in Nederland. Wat ook kloppend is met mijn facts, 70% van de klanten die ik via Social Media heb komen via Instagram.

Veel bedrijven doen nog te weinig op Social Media (of zij doen dit nog niet op de juiste wijze) wat er uiteindelijk wellicht in zal resulteren dat zij de boot missen. Dit is een van de redenen waarom ik Social Media Workshops geef. In deze 1 op 1 workshop gaan we in een dagdeel in op jouw online aanwezigheid en ga ik je leren hoe je social op een succesvolle wijze voor jouw bedrijf inzet! Dus, ben jij al actief genoeg op Social? Zo niet bekijk dan zeker mijn Social Media Workshop!