Waarom workations? En hoe verliep de eerste workation?

Wil jij weten hoe ik op het idee kwam om workations aan te bieden én hoe de eerste workation van 2020 was?

workation ondernemer mayiadvise

Een weekend ongestoord AAN je bedrijf werken samen met andere ambitieuze ondernemers. Een weekend waarin je bergen werk verzet en eindelijk de tijd hebt om te focussen op zaken waar je doordeweeks vaak niet aan toe komt én waarbij je gebruik maakt van elkaars expertises. Iets wat ik, en velen met mij, een workation noemen en welke inmiddels zelf organiseer. In deze blog vertel ik meer over hoe dit ontstaan is en hoe de eerste door May I Advise georganiseerde workation van 2020 was.

Sinds 2017 ben ik ondernemer en sinds 2018 ga ik meerdere keren per jaar zelf op ‘Workation’. Dit zijn weekenden waarbij ik samen met 5 andere ondernemers een fijn huis boek ergens in Nederland en waar wij allemaal keihard aan het werk gaan voor ons eigen bedrijf. Idealiter ben je bezig met werken AAN je bedrijf. Dus richt je je op je strategie, je langere termijn doelen, nieuw aanbod of iets anders meer strategisch. Maar het zijn ook weekenden geweest waarbij ik bezig was met een spoedopdracht voor een klant. Naast dit werken aan deze onderdelen voorzien wij elkaar ook van feedback, komen tot nieuwe ideeën en helpen elkaar verder.

‘De workation georganiseerd door Marlène heeft mij als ondernemer verrijkt! Een weekend werken met andere ondernemers zorgt voor inspiratie, inzicht en ontzettend veel energie om mijn eigen bedrijf verder uit te bouwen. Marlène, enorm bedankt!’

Marloes Kolstee - http://marvelloes.nl/

Deze weekenden bevielen mij zo goed dat ik ze vaker wilde hebben. Maar het leek mij ook heel erg leuk, organisator als ik ben, om ze zelf te gaan aan aanbieden. Want zo een weekend gun ik andere ondernemers ook. Een weekend waarbij je full focus kunt werken, andere ondernemers leert kennen, elkaar voorziet van scherpe feedback, elkaar helpt én het ook gewoonweg heel gezellig hebt daar zou toch eigenlijk elke ondernemer minimaal 1 x per jaar in moeten investeren.

Reden voor het plaatsen van een zestal stories (dit zijn video’s / foto’s van max. 15 seconden per stuk) op Instagram over dit idee. Op deze stories kreeg ik zo veel enthousiaste reacties dat ik 2 dagen later al een van de vele benaderde locaties ging bezichtigen. Deze locatie was zó fijn & met zo een fijne eigenaresse dat ik deze meteen geboekt hebt. Inmiddels heeft Het Wellnest (de locatie die ik helemaal afhuur voor de workations) zelfs de 7e plaats gekregen van beste B&B ’s in Nederland van Zoover. (Maar dat wist ik toen nog niet, maar ik snap deze prijs volledig.)  Na het bezichtigen postte ik weer wat stories met filmpjes van de locatie en diezelfde avond waren de 1e 2 boekingen voor de workation al een feit. Binnen anderhalve week zat hij zelfs vol. Een groter succes dan verwacht!

Een aantal weken geleden was het zover, mijn 1e workation van 2020 vond plaats. En wat was het leuk. Keihard werken want ik wilde de deelnemers volledig ontzorgen én met wie wilde een 1 op 1 ‘coachings gesprek’ hebben. Hoe geweldig leuk als je dan allemaal voldane ondernemers op zondag naar huis ziet gaan en dit soort reacties krijgt:

  • Enorm veel werk verzet, waar je in een normale werkweek niet aan toekomt.
  • Het werkt enorm goed om aan je eigen bedrijf te werken in een groep met ondernemers. Iedereen heeft dezelfde drive, doel en enthousiasme.
  • Wanneer mag ik weer?
  • Het eten, de kamer en het huis waren perfect! Goede kwaliteit allemaal!
  • De 1 op 1 met jou geeft enorm veel toegevoegde waarde.
  • Alles was super verzorgd.
workation ondernemer mayiadvise
Heerlijk weekend gehad, gezellige ondernemers, focus en inspiratie. Can I go again?

Marilyn Bartman - https://marilynbartman.com/

Ik ben echt enorm dankbaar dat iedereen het als zo waardevol heeft ervaren. Natuurlijk heb ik ook tips gevraagd aan de deelnemers en de feedback die ik heb gekregen ga ik verwerken in de komende edities om die nóg waardevoller te maken (want ik hou van waarde toevoegen ). Want ja er staan nóg 2 workations gepland in de 1e helft van 2020. Interesse? Hier lees je er meer over.

Kortom een weekend de tijd nemen om écht aan je bedrijf te werken is zo waardevol. Want het is nou eenmaal een probleem waar veel ondernemers met een goed lopend bedrijf tegenaan lopen; te weinig tijd. Tijd is kostbaar. Mijn tip aan alle ondernemers; investeer echt in deze tijd. Het is heel erg fijn en in the énd levert het je veel meer op!